[wd_asp elements='search' ratio='100%' id=1]
processing

Profile Description

SPECIALIZARE: TEHNICIAN OPERATOR PROCESARE TEXT-IMAGINE

Liceul Teoretic „BÁTHORY ISTVÁN” din Cluj-Napoca a fost înființat în anul 1579 de către Báthory István, principele Transilvaniei și regale Poloniei. Astfel de 439 de ani funcționează ca și unitate de învățământ preponderent cu orientare teoretică reală.

Din anul 2013 am înființat o filieră tehnologică în domeniul producție media, specializarea tehnician operator procesare text-imagine. Efectivele din aceste clase sunt: clasa a IX-a 31, a X-a 23, a XI-a 26 și a XII-a 21 de elevi.

Pe lângă cele două clase teoretice de matematică –informatică intensiv și științe ale naturii – limbi modern intensiv, anual avem câte o clasă de technician operator procesare text – imagine.

Prima promoție din anul 2017 a avut o promovabiltate de 90% la bacalaureat și 100% la obținerea atesatului de calificare profesională nivelul 3. Unul dintre absolvenții care nu a reușit la examenul de bacalureat lucrează în domeniu la tipografia Rottaprint Sunimprof.

Majoritatea elevilor își continuă studiile în învățământul superior. Trei elevi lucrează în domeniul tipografic sau în edituri cu normă întreagă sau part-time.

Prestigiul acestor clase crește de la an la an, mai ales de când mari tipografii ca și Rottaprint Sunimprof sau Cristalprint, Idea & Design etc. ne susțin prin contracte de parteneriat.

Evalueaza si tu

Lasa un comentariu

Back to Top