[wd_asp elements='search' ratio='100%' id=1]

Despre tipoghid.ro

 

Despre portalul www.tipoghid.ro

Portalul www.tipoghid.ro este cea mai veche si cea mai vizitata platforma online din Romania, dedicata companiilor din domeniul poligrafic, ambalaje si al serviciilor conexe. Acesta este publicatia Tipo Ghid online. Dintr-un simplu site de prezentare cu doar cateva firme tipografice din Transilvania, acesta a fost transformat treptat intr-un portal dedicat acestei industrii.

Cui se adreseaza portalul www.tipoghid.ro?

Portalul se adreseaza in primul rand companiilor active in industria poligrafica, ambalaje si productie publicitara.

Asta inseamna informare, parteneriate si colaborari fructuoase intre firmele din industrie.

Pentru a facilita accesul catre cat mai multe companii in acelasi loc, nu ne-am limitat doar la tipografii ci am introdus si firme care sunt conexe si indispensabile universului tipografic –furnizori utilaje, echipamente diverse, consumabile tipografice, flexografice, consumabile productie publicitara, servicii si produse pentru finisari tipografice, firme de productie publicitara, consultanta, asociatii profesionale, cursuri– si altele in pregatire.

Fiind o industrie dinamica, apar deseori situatii noi, produse, oferte interesante si multe informatii care vor putea fi gasite cu mai multa usurinta aici decat oriunde altundeva. Pentru asta, am creat noi criterii de cautare rapida in headerul paginii, multiple zone de categorie/subcategorie, locatie, nume firma, etc., si lucram in continuare la dezvoltarea siteului prin crearea unor rubrici si sectiuni noi.

In al doilea rand ne adresam tuturor firmelor care isi tiparesc materiale promotionale, comerciale, ambalaje si celor care cauta companii de productie materiale publicitare diverse. 

Am insistat ca acest portal sa fie mai pragmatic decat oricand inainte, pentru a oferi o unealta de lucru simpla si eficienta departamentelor de marketing ale companiilor din Romania. Ne referim aici la start-up-uri, mici/mari producatori, retele de magazine, producatorii din domeniul alimentar, dulciuri, HORECA, firme din turism, transport, organizatori evenimente, producatori imbracaminte/incaltaminte, alte industrii textile, edituri, agentii de publicitate, mass media, cabinete/clinici medicale, institutii private si de stat, ONG-uri, samd. Portalul este si trebuie sa fie de mare ajutor pentru acestea, in studierea si gasirea furnizorilor pentru materialele tiparite, ambalaje si publicitare de care au nevoie.

Ambitia noastra este ca pe viitor acest site sa stea deschis ore intregi in cat mai multe companii din Romania care folosesc si comanda materiale tiparite si de productie publicitara, dar si pentru documentare. Lucram intensiv la acest aspect.

Nu in ultimul rand, ne adresam companiilor tipografice si celor conexe, oferindu-le posibilitatea de a-si expune mai mult si mai bine brandul lor in mediul online. In viziunea noastra asta inseamna mentinerea unei imagini active, fresh si dinamice catre publicul larg, parteneri si clienti. Consolidam prezenta si brandul acestor firme in comunitatea industriei poligrafice din Romania.

Credem ca si o mica editura/tipografie, copy shop sau atelier de productie publicitara trebuie sa fie alaturi de ceilalti jucatorii existenti, creandu-se astfel o comunitate activa, vizibila, usor de identificat si explorat.

Avem posibilitati nelimitate de a etala in spatiul nostru toate companiile poligrafice si de publicitate cu tot arsenalul lor vis a vis de produse, servicii, activitati, portofolii si de ceea ce inseamna promovare, branding si imagine.

In multe cazuri noi facem de la zero imaginea unor firme din aceste domenii poligrafice. Am inceput sa cream website-uri si sa prestam servicii de marketing pentru tipografii, servicii care le mentine imaginea pozitiva si prezenta pe internet dar le si creste portofoliul. Multe tipografii aveau siteuri neactualizate de peste 10 ani si unele apareau in cautare Google la paginile 28, 36, samd.

Vrem sa ajutam. Vrem sa va ajutam. Daca cineva ne scrie ca are o problema in privinta aceasta noi dorim sa ajutam.

In toti acesti ani am lucrat deja cu mai mult de 500 de tipografii, furnizori, edituri, dintre care aproape 30 sunt tipografii de top din Romania, astfel ca noi intelegem bine nevoile acestora si stim cum sa venim in intampinarea lor.

A fost imperios necesar sa finalizam cu bine aceasta etapa tehnica a portalului, ca vizitatorul sa poata naviga in viteza si sa poata gasi instant ce are nevoie, sa ceara oferta de pret in cateva secunde.

Am reusit -visul nostru s-a implinit dupa aproape 3 ani- sa implementam cautarea rapida intr-un mod spatial, cu aparitie marker/firma pe harta dupa mai multe criterii. Categorie/subcategorie, nume firma, nume strada, judet, localitate. Si ne-am propus ca vom aduce anul acesta si mai multe elemente tehnice de ajutor pentru navigator.

Cum folosim modulele noi de cautare?

Am vrut neaparat sa mentinem modulul de Firme Recomandate iar acesta are acum si un buton special cu bifa verde, in partea dreapta a hartii -vezi imaginea de jos- pentru activare/dezactivare aparitie pe harta a acestora, atat in prima pagina cat si in pagini cu Rezultate cautare

Puteti incarca instant mii de firme la un singur click pe bifa verde –imaginea de sus– iar apoi puteti alege categoria dorita, conform imaginii de jos

Am creat sub harta cu firme, vezi imaginea de sus, layere/straturi separate de categorii in asa fel incat se poate selecta categoria dorita, iar pe intreaga harta vor apare doar firmele din categoria aleasa. In tot parcursul siteului puteti face asta.

Puteti introduce numele firmei, al orasului, (chiar si numele strazii la campul Selecteaza o locatie) categoriile/subcategoriile cautate in campurile de deasupra hartii conform cu imaginea de mai jos.

 

Exista cautare intuitiva in campurile de deasupra hartii.

Introduceti doar cateva litere si apare imediat cuvantul cautat sau unul asociat acestuia. Inca ceva. Puteti sa selectati numai locatia si categoria dorita si astfel veti vedea instant toate firmele din orasul respectiv doar pe categoria/subcategoria selectata. (In caz ca firma Dvs sau cea cautata nu apare, sau datele nu mai corespund, va rugam sa ne anuntati la email: info@tipoghid.ro. Multumim.)

Am incercat sa facilitam navigatorului accesul foarte rapid la informare dar si la crearea unei viziuni spatiale, moderne si cat mai clare asupra industriei poligrafice si serviciilor conexe la nivel national.

Desigur ca dezvoltarea portalului nostru nu s-a terminat. Putem spune ca abia am inceput.

Suntem constienti ca va trebui sa tinem pasul cu tot ce apare nou vis a vis de tehnologii, softuri, aplicatii, si sa implementam tot ceea ce ne va ajuta sa evoluam si sa crestem impreuna cu partenerii si colaboratorii nostri.

Dar pentru ca suntem pasionati si iubim ceea ce facem aici, nu ne facem griji. Fiecare provocare este ocazia noastra de a creste si urca pe o alta treapta.

Noi am lucrat zeci de ani ca editura cu cataloage, carti, brosuri si reviste tiparite. Ne-am nascut cu asta, am crescut cu tiparul, iar tranzitia catre a deveni foarte priceputi in mai multe directii online a fost un proces lent, scump si greoi. In acelasi timp a fost interesant si frumos, invatandu-ne multe lucruri, prin care acum ajutam companiile. Cand avem nevoie de programare soft mai complicata apelam la firme de IT, dar in rest putem face IN-HOUSE aproape tot ce este necesar ca sa ajutam o tipografie mica sau mare, un furnizor sau atelier de productie publicitara in promovarea acesteia in online.

Tipo Ghid Media Team

Vasile Nemes – Senior Project Manager

Email: tipo@tipoghid.ro

Telefon: 0757 621 806

Back to Top