[wd_asp elements='search' ratio='100%' id=1]
look these up www.pornance.net straight amateur black dude sucking cock. www.fuck-videos.net www.zettaporn.com do your chores or suck my dick.

Industria poligrafica – o comunitate

Industria poligrafica – o comunitate, o istorie.

Cred ca fiecare industrie ar trebui sa aiba comunitatea ei, breasla, grupul, unde oamenii pot adera si unde gasesc un loc mai aproape de inima lor, de profesia, cultura, educatia pe care o au si unde pot interactiona, pot exprima idei si competente cu care sa contribuie la grupul respectiv. 

Imi amintesc ca in anul 2001 mergeam ca agent de teren pentru inscrieri firme cu reclama in catalogul Tipo Ghid Transilvania, care era tiparit la acea vreme. Mergeam pe vant, ploaie sau ninsoare. Cu tren, autocar si uneori cu masina. Din tipografie in tipografie, din strada in strada, din oras in oras, din judet in judet. Aveam o Dacia Break, dar o lasam deseori colegilor la firma pentru transport reviste si carti. Editam si publicam pe atunci si Ghidul Medical Cluj-Napoca si revista lunara Oportunitati de Afaceri.

Eram multumit de rezultatele de dupa prima editie a catalogului, dar imi doream sa am un client mare, de top, precum era Infopress SA. El era cel mai tare, se spunea peste tot in acea vreme.

In vanzari publicitate este important sa ai un client de top, deoarece acesta “atrage” si pe restul firmelor dupa el. Eu aveam un client important din prima editie, pe Tipoholding din Cluj, dar tinteam si mai sus. 

Pentru mine, fiind un tanar agent de vanzari, era o provocare. Orice publicatie viseaza la un client mare. La cel mai mare. Editasem deja primul numar al catalogului Tipo Ghid Transilvania. Era structurat pe judete si pe categorii. Aveam spatii multe de reclama de o pagina si de jumatate de pagina, deja vandute. Remus Farcas de la Grup Transilvae mi-a dat ideea sa creez si module mai mici de publicitate, la preturi accesibile pentru a permite oricarei firme din domeniul poligrafic sa se inscrie. A fost o idee geniala, iar la urmatoarele editii, s-au inscris mai multe sute de tipografii, agentii si edituri.

Aveam deja clienti cu nume celebre, bine cunoscuti la Cluj, dar il vroiam pe liderul industriei tipografice din Romania in paginile catalogului. Asa ca am sunat si am stabilit o intalnire.

Am ajuns la Odorheiu Secuiesc. Strada unde se afla Infopress se numea atunci strada Digului iar acum ii spune generic, Piata Gutenberg.

Am fost primit cu amabilitate de catre dl Andras Albert care era la acea vreme CEO si Presedinte Infopress SA.

Nu am fost lipsit de emotii. Aveam putin peste 25 de ani. Cand am vazut ce inseamna o tipografie mare, am fost impresionat si chiar intimidat. Nu mai vazusem asa ceva pana atunci. Erau sute de angajati acolo si toti erau in actiune. Zeci de paleti cu lucrari tiparite umpleau halele imense asteptand sa fie incarcati in camioane.

Era ordine, curatenie, disciplina. Nu mai vazusem asa ceva.

Vazand de dinainte catalogul, il trimisesem prin posta, lui Andras i-a placut ideea. A vazut necesitatea unei publicatii regionale in care tipografiile si furnizorii sa fie impreuna, ca o comunitate, sa isi afiseze ofertele si datele de contact pe care le au.

Este buna ideea si trebuie sa existe o astfel de pubicatie, un spatiu in care se intalnesc cei din bransa noastra…” a accentuat seful Infopress.

A semnat contractul. Am fost bucuros, va inchipuiti asta. 

Infopress SA avea sa apara prima data si direct pe coperta 2, in catalogul Tipo Ghid Transilvania.

YESSS! Pentru un agent de vanzari a insemnat mult un asemenea contract.

Prima reclama Infopress din Tipo Ghid Transilvania. Sloganul lor atunci era: “We Are At Your Service. Let’s Put Your Ideas On Paper.”

El a spus ca dupa parerea lui ar fi bine sa existe o asociatie regionala, transilvaneana, un grup de oameni din domeniul poligrafic. Mi-a explicat de ce anume ar fi bine sa functioneze. Mi-a propus tot atunci, daca sunt de acord sa incep sa intreb tipografiile daca ele vad utilitatea creari unei astfel de asociatii a tipografilor din Transilvania. Mi-a placut ideea si simteam ca pot sa-mi aduc considerabil aportul. Am fost imediat de acord.

Uite asa, am facut primii pasi, pana cand am reusit sa fondam o comunitate in toata regula, in care oamenii, de 15 ani se intalnesc, se cunosc, se informeaza, isi dezvolta perspectiva, orizontul si afacerile.

Acesta a fost inceputul infiintarii ATT-ului.

Scriind acum, nu vreau sa ma refer doar la ATT – Asociatia Tipografilor Transilvania ca si grup oficial, ci la ceva mai mult decat o chestiune juridica. Ma refer la ei ca la o comunitate vie, la spiritul de breasla in actiune pentru reprezentare in industrie si societate. Cand o comunitate se naste in acest mod, are sanse mari de dezvoltare.

Eu cred ar fi bine sa existe cat mai multe comunitati, puternice, cu oameni interesati sa isi protejeze interesele si sa contribuie la binele domeniului respectiv si sa beneficieze de ceea ce alti membri pot oferi.

Am vazut ca, in timp, s-au facut informari importante si s-au construit relatii importante si de afaceri reusite intre membrii ATT. Au fost multe intalniri de succes, adunari reusite, iesiri in grup in Germania, Anglia, China, Thailanda, SUA. Vazand intamplandu-se atat de multe lucruri bune si frumoase, a fost una dintre cele mai mari satisfactii pe care le-am avut in perioada in care am condus ATT-ul.

Inainte nu era atat de simplu ca si acum.

De pilda pentru o iesire la Drupa in grup, pregateam cu 6 luni inainte si alergam mult pentru obtinerea vizelor pentru Germania, inchiriere autocar, cazari, gasirea de obiective turistice interesante de pe traseul respectiv, etc.

S-au intamplat multe lucruri bune in aceasta comunitate si dupa aceea, in toti cei 15 ani -aniversati recent la Cluj- incat ar trebui sa scriu multe zeci de pagini ca sa le cuprind. Si sunt multe altele despre care nu stiu nimic de cand am predat stafeta Mirelei Marica.

Eu am multe materiale adunate, povesti frumoase, cu mult sau mai putin haz, dar interesante. Desi nu sunt expert la scris, mi-am propus ca in timp, voi posta aici pe Tipo Blog cate un material si voi invita si prietenii sa scrie.

La aniversarea “ATT – 15 ani” – din 3 nov. 2017 de la Cluj- am parcurs impreuna cu bucurie si emotie momentele importante din trecut.

(De la stanga la dreapta: David Istvan, actual presedinte ATT, eu sunt in mijloc si Albert Andras la dreapta. Credit foto: Mircea Aprofirei – Afaceri Poligrafice.)

ATT nu a indeplinit mereu asteptarile tuturor. Este imposibil asa ceva. O asociatie tanara, nou nascuta, nu este perfecta si tot la fel, nici membri acesteia, insa in timp si-a dovedit utilitatea si a reusit, in opinia mea, tocmai datorita acestui spirit de comunitate, de breasla. ATT a reusit prin curajul de a darui si de a primi. Exact asta lipseste multor grupuri, care nu reusesc sa ramana impreuna mult timp in aceeasi breasla.

Iata ca spiritul de comunitate, indiferent de domeniu, este foarte puternic si folositor daca este protejat si cultivat. Pentru a avea o societate echilibrata si sanatoasa este strict necesar crearea de bresle. O industrie este o comunitate. O comunitate inseamna sufletul industriei.

Daca catalogul tiparit, Tipo Ghid Transilvania, a adus candva oamenii impreuna, imi doresc ca si varianta online a portalului nostru www.tipoghid.ro, sa contribuie in continuare la ceva bun, sa aduca industria si cat mai multi oameni impreuna pe acel drum pe care cu totii ne dorim sa mergem. Cel al informarii continue, bunastarii si al relatiilor de calitate. 

Dupa cateva saptamani am vorbit la telefon cu dl Andras. Era curios cum sta treaba.

Sunt interesati tipografii de formarea unei asociatii?” a intrebat el.

I-am raspuns ca unii comenteaza negativ, altii nici nu vor sa auda, cativa sunt incantati. I-am spus ca cei mai multi ma intreaba ce castiga ei daca adereaza la o asemenea asociatie. Ma intreaba ce au ei de castigat din asta?

Am primit un raspuns care m-a marcat si m-a ajutat sa inteleg in mod diferit viata si munca. El mi-a spus:

“Domnule Nemes sa nu fiti descurajat. Cand veti intalni tipografi care va vor intreba cu ce pot ei sa ajute o astfel de asociatie, atunci puteti spune ca ati gasit oamenii potriviti si veti reusi. Cu astfel de oameni vom putea sa ajungem unde ne propunem sa ajungem…”

Auzind asta, mi-am amintit de celebrul discurs a lui KennedyAsa a si fost. In final am reusit tocmai datorita celor care au inteles diferit viata, munca si comunitatea.

Albert Andras a avut dreptate. Am gasit dupa aceea oameni cu viziune pentru viitor, cu o inima mare si cu un spirit placut.

L-am gasit pe Liviu Crisan la Timisoara. Pe Gaspar Nistor, Toni Miron, Coltea Teodor si Puiu Galos la Cluj. Helmuth Mathes si Rudolf Kamla la Sibiu (dl Prisca venise ca delegat din partea lui Rudi, la prima intalnire). Calin Marginean, Oradea. Hajdu Aron, Miercurea Ciuc. Voicu Stancioiu de la Tiparnita, Cluj. (Voicu, desi a fost prezent cand am fondat ATT, nu a mai participat decat o data sau de doua ori. Au fost atunci si cei de la F&F International din Gheorgheni, dar nici ei nu au mai participat dupa aceea.)

Dupa aceea au venit multi alti membrii noi, fara de care – trebuie sa recunoastem – noi cei care am fondat prima data ATT-ul nu am fi reusit sa mergem mai departe si sa formam un grup puternic, sa putem spune in sfarsit ca industria poligrafica are o comunitate.

Nu conteaza cat de mult, eu si cu seful Infopress ne-am fi dorit sa creem o asociatie, fara viziunea si bunavointa acestora din urma totul ar fi ramas la stadiul de idee buna.

Felicitari tuturor pentru decizia luata!

Va urma.

Autor, Vasile Nemeș

 

 

 

 

 

Business Consultant & Leadership Strategist 

Senior Project Manager la www.tipoghid.ro

  • Aveti de spus o frumoasa poveste tipografica?
  • Doriti consultanta pentru dezvoltarea afacerii dvs?
  • Doriti sa va promovati eficient tipografia sau atelierul de productie publicitara?

Imi puteți scrie la email: info@tipoghid.ro


Lasa un comentariu

Back to Top